Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingades betala 3 500 kronor extra för felgraverad gravsten – nu får kvinnan rätt av ARN

När Hedemorakvinnan fick den beställda gravstenen hade företaget graverat in fel datum för dödsfallet, och hon tvingades betala 3 500 kronor extra för att få det åtgärdat. Men nu – efter en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden – får hon rätt.

Annons

Det var i slutet av november 2015 som Hedemorakvinnan beställda en gravsten för 25 710 kronor från ett företag i Stockholm.

Hon lämnade in en skiss och fick tillbaka en ritning från säljaren som bland annat innehöll ett datum för dödsfallet – en ritning som godkändes av kvinnan.

Men när gravstenen sedan levererades upptäcktes att fel datum hade graverats in. För att få det rättat tvingades kvinnan betala 3 500 kronor extra.

Dessutom blev leveransen av stenen försenad, detta till följd av att företaget återigen tog in den för att åtgärda ett fel med färgen som börjat flagna.

Den slutgiltiga leveransen sköts därför upp ytterligare och istället för att levereras klar i slutet av 2015 – vilket var sagt – så fick hon den först till påsken 2016.

Kvinnan gjorde en anmälan till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, där hon krävde återbetalning för merkostnaderna samt ersättning för försenad leverans.

Och nu har ARN fattat ett beslut – och ger kvinnan rätt. Av deras utredning framgår att rätt datum angavs i den ursprungliga skissen som kvinnan lämnade in, och att den ritning som hon fick tillbaka för godkännande var av så dålig kvalitet att datumet var omöjligt att urskilja.

De anser därför att kvinnan inte kan lastas för att hon inte upptäckte felet och att hon därför hade rätt att få det åtgärdat utan kostnad. De rekommenderar således företaget att betala tillbaka de 3 500 kronor som kvinnan fick betala extra.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android