Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tiondelar från segern

Annons

Mathias Fredriksson höll på att kopiera världscupavslutningen från förra året. Men i Faluns skiathlon missade han segern med två tiondels sekund.

Världscupvinnaren Tobias Angerer vann och Anders Södergren kom fyra.

De svenska längdåkarna förmådde inte ta en enda seger i världscupen under hela säsongen. Mathias Fredriksson var både självkritisk och kritisk till detta bistra faktum.

Skidsäsongen har inte bara inneburit bristande resultat. Skidlandslagets vinter har också kantats av uppmärksammade händelser, plötsliga avhopp och internt strul.

TT: Och det har påverkat resultaten?

Närmast var Mathias Fredriksson i säsongens sista individuella lopp. Men med en lång skidspets blev han förpassad till andraplatsen.

Annars blev det som så många gånger förr. Anders Södergren låg oftast framme och drog, fältet blev efterhand allt mer utdraget, men han kom till korta när det drog ihop sig. Fjärde plats var dock ett gott tecken efter sjukdomen som gjorde att han missade femmilen i Holmenkollen förra helgen.

När Fredrik Östberg klämde in sig på 27:e plats innebar det att Sverige får full herrkvot till världscuploppen även nästa säsong, sex åkare.

Före honom kom Johan Olsson på 15 plats och Mats Larsson på 18:e. Vilket bådar gott inför söndagens stafett.

I världscupsammandraget kom Mathias Fredriksson på tolfte plats och 34-åringen var bäste svensk.

TT

Mer läsning

Annons