Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två svenskar i världscupfinal

Annons

Tinne Vilhelmson får sällskap av Jan Brink till världscupfinalen i dressyr i Las Vegas i april.

Ett återbud räddade Brink som var en poäng från att gå vidare direkt.

Sista kvalet reds i holländska s-Hertogenbosch i helgen och för många av ryttarna innebar tävlingen vinna eller försvinna när det gällde de åtta platserna i finalen. Jan Brink var en av dem och hans finalplats kom inte utan besvär. Med bara två kval i bagaget var han beroende av en bra placering för att få tillräckligt med poäng.

I lördagens kür blev det en sjätteplats i det fria programmet till musik för Brink och Briar, bara fyra tiondelar från den viktiga fjärdeplatsen som hade gett en plats bland de åtta i världscupfinalen.

Minuter efter kom beskedet; - vi har fått ett återbud, du är i final.

Så nu åker Skåneryttaren hem för att fundera på USA-resan och världscupfinalen. Längre fram i sommar väntar EM och ett mycket viktigt OS-kval, där Briar ska vara ankare i laget.

Tinne Vilhelmson var i det närmaste klar för världscupfinal redan innan sista omgången med en sjätteplats i tabellen. Hon avvaktade besked om finalplatsen på hemmaplan.

Vilhelmson red världscupfinalen i Düsseldorf med Just Mickey för tre år sedan, men det här blir hennes första tripp till Las Vegas och arenan i Thomas & Mack Center.

Louise Nathhorst är första reserv om någon mer lämnar återbud till finalen. Hon red Guinness i s-Hertogenbosch och slutade på en åttonde plats.

TT

Mer läsning

Annons