Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två spelare lämnar Mora IK

Klubbdirektören Peter Hermodsson hade hoppats kunna släppa ett par namn till MIK-truppen under torsdagen.
Tyvärr blev det inget av med det.
– Ibland blir det så att bollen studsar tillbaka, säger Hermodsson lite ursäktande.

När Jan Simons satt på klubbdirektörsposten yppade han inte ett ljud förrän det var påskrivet och klart.

Dagens relativt nye MIK-bas är lite mer öppen när det gäller tänkta nyförvärv, men i den här branschen går det inte alltid som man tänkt sig.

Så blev det för Peter Hermodsson den här gången.

– Men de tre första femmorna ska vara spikade inom en vecka, säger klubbdirektören till de förväntansfulla fans som vill se "nåt nytt".

För nytt måste in, då MIK tappar folk. Jens Jakobs har ju varit klar för Luleå en tid och i onsdags blev det klart att Dan Iliakis har gjort sitt i Mora. Det hade spekulerats om både Malmö och Södertälje, men det blev Örebro som fick den defensivt starke backens namnteckning.

Den snart 30-årige (fyller 25/4) finskkanadensaren spelade två säsonger i MIK och noterade 95 allsvenska matcher för klubben.

Två andra som lämnar Mora är forwarden Kim Nabb och backen Henrik Karlsson. Den ettrige finländaren hade svårt med omställningen från hockeyn i hemlandet till allsvenskan, men svarade i alla fall för mycket fin avslutning då han i sista matchen mot Borås (8–3) bjöd lagkompisarna på fina "mackor".

Nabb noterade tre assist i den matchen, men nådde totalt bara upp i 14 (5+9) poäng på 46 matcher.

21-årige Karlsson kom in sent i truppen och står noterad bara för elva matcher och inga poäng.

– Vi har valt att inte förlänga kontraktet för Karlsson och Nabb, säger Hermodsson.