Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två spelare får lämna Mora IK

På torsdag hoppas Mora IK kunna presentera de två sista bitarna i lagbygget, en tänkt "pappaback" och en målskytt.
Det innebär också att det inte blir någon fortsättning i MIK för Peter Nolander och Patrick Björkstrand.

Annons

– Förhoppningen är i alla fall att kunna göra klart med de båda nyförvärven den här veckan, säger tränaren/sportchefen Patric Wener.

Som vi skrivit om tidigare är MIK ute efter rutinerad back, typ Greger Artursson som gjorde stort avtryck under hans två säsonger i klubben, samt en ersättare för Daniel Viksten.

– Vi har ett par backar vi jobbar med och ett par forwards. Jag har varit på utbildning i fem dagar, men ska ta och kolla på de här spelarna under onsdagen.

– Kanske kan vi skriva med både back och forward. Vi får se vilka de blir av kandidaterna, det beror på priset. Vi måste tänka på att vi inte har den största plånboken, poängterar Wener.

Just priset avgjorde att det inte blir någon förlängning med Peter Nolander. Den 32-årige backen är nu definitivt avskriven från Mora IK.

– Vi sa redan tidigt att vi inte hade råd med honom för samma peng han hade i vintras. Visst är Nolander duktig, men var inte så superledande med tanke på den lön han hade hos oss, då förväntar vi oss mer, menar MIK-tränaren.

En som Wener också förväntat sig mer av är Patrick Björkstrand, den danske jättetalangen, som han beskrevs som, när han värvades i fjol.

– Visst hade vi stora förhoppningar på honom, men vi behöver en annan karaktär i laget. Samtliga i varje femma ska jobba hårt, det räcker inte om fyra spelare gör det.

– Lön och priskvalité, det gäller att använda budgeten på bästa sätt, är Patric Wener och Mora IK:s ledord inför kommande säsong.