Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två SD-stolar tomma precis innan kommunfullmäktige i Hedemora

Två av Sverigedemokraternas fyra fullmäktigeplatser väntas gapa tomma under tisdagens kommunfullmäktigesammanträde. Under måndagen meddelades två avhopp.

Allt som allt handlar det om tre avhopp. Dels har Tommy Ringstedt meddelat att han inte fortsätter som fullmäktigeledamot. Tommy Ringstedt är inte medlem i Sverigedemokraterna längre och betraktas som politisk vilde av partiet.

Men i och med att han nu har lämnat sin plats i fullmäktige var det meningen att hans plats skulle fyllas av reserven Kenneth Larsson, som inte heller är medlem i Sverigedemokraterna. Kenneth Larsson har dock meddelat kommunsekreteraren Jennifer Berglund att han inte vill fylla platsen.

Jennifer Berglund fick under måndagen veta av ytterligare en ledamot, Mathias Hjort (SD), att han inte ville fortsätta.

Tidningen har sökt samtliga avhoppade ledamöter utan framgång. Sverigedemokraternas ordförande i Hedemora Jenny Nordahl bekräftade att hon kände till Tommy Ringstedts avhopp. I övrigt har hon inte gett några kommentarer.

En som däremot ger en kommentar är kommunstyrelsens ordförande Ulf Hansson (S), som inte sörjer avhoppen.

– De har ändå inte varit närvarande på kommunfullmäktige, säger han.