Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya spelare klara för Mora IK

Patric Wener hade förhoppningar om att sista bitarna i Mora IK:s lagbygge skulle komma på plats innan midsommar.

Så blev det också. Torsdag eftermiddag presenterade MIK de båda amerikanska spelarna, backen Kevin Mitchell och forwarden Ryan Thang.

MIK-tränaren tillika sportchefen sa i en intervju i tisdags att han inom kort hoppades göra klart med den "pappaback" laget behöver samt en målskytt.

Det anser sig Wener nu hittat i Mitchell och Thang, för övrigt två namn som tidigt ryktades vara på gång till MIK. Det stämde bra.
Kevin Mitchell har 155 AHL-matcher, 283 matcher i Österrike samt 54 matcher i Tyska ligan på sitt CV.
Senaste säsongen spelade den 33-åriga backen i Italien. Där noterade han 41 (10+31) poäng på 51 matcher och var ligans näst bästa back poängmässigt.
Han var också lagkapten.
Enligt Patric Wener är Mitchell en smart tvåvägsback, duktig både defensivt och offensivt.
– Kevin är en spelare jag mött som motståndarcoach under flera säsonger. En spelare som är väldigt duktig i powerplay, har ett väldigt bra skott och ett bra förstapass, säger Moratränaren i ett pressmeddelande.
– Han har också varit kapten i flera lag som han spelat i, så det här känns verkligen som en pappaback. Han är kanske lite mer offensiv än defensiv, men det är något som vi behöver.
Än mer offensiv är av förklariga skäl Ryan Thang, Daniel Vikstens ersättare. AHL-meriterade Thang spelade senast i det tyska laget Augsburger Panther, där han noterade 29 (14+15) poäng på 50 matcher.
– Ryan är en spelare som levererat på hög nivå, vår förhoppning är att han ska leverera otroligt mycket.
– Han är högerskytt och det är ett viktigt vapen i framförallt powerplay, men även att man kan skära in i anfallszon från en annan vinkel. Det är som sniper vi plockar hit honom, hans uppgift kommer att vara att trycka dit puckarna.