Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya program på Dahlandergymnasiet

Dahlandergymnasiet kommer att starta två nya gymnasieprogram nästa läsår. Det handlar om ekonomi- och teknikprogrammet.
– Det är viktigt att få ut informationen om detta inför niornas första valperiod, säger Karin Åberg, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att starta två nya program på Dahlandergymnasiet med start nästa hösttermin. De nya programmen är ekonomi- respektive teknikprogrammet.

– Dessa båda program har ett tak på maximalt 15 elever vardera. Sedan tidigare har vi även samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet med 15 platser vardera, samt vård- och omsorgsprogrammet med 30 platser, berättar Karin Åberg.

– Vi räknar dock inte med full besättning på programmen direkt, säger Jan-Erik Steen (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Förhoppningen är att 45 elever ska börja på Dahlandergymnasiet nästa höst. I dagsläget går det knappt 180 elever på gymnasiet.

– Planen är att samköra vissa ämnen mellan programmen. Samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet har flera ämnen som kan läsas tillsammans och detsamma gäller med naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Dessutom finns det flera gemensamma ämnen som kan läsas av alla fyra programmen. Däremot är vård- och omsorgsprogrammet ett yrkesinriktat program så det är lite mer "för sig själv", så att säga, säger Karin Åberg.

Dahlandergymnasiet har tidigare försökt att introducera dessa båda nya program, dock utan önskat resultat.

– Vi var lite för optimistiska, tror Jan-Erik Steen.

– Den gången hann vi inte med till niornas första valperiod. Vi har ett annat upplägg med programmen denna gång och vet hur viktigt det är att få ut informationen om programmen inför niornas första valperiod. Det är en intensiv period för niorna framöver med mycket information och besök på gymnasieskolor, säger Karin Åberg.

Dahlandergymnasiet håller öppet hus i morgon, onsdag, mellan klockan 17.30 och 19.30.