Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två matcher för Jakobs

Beslutet står fast.
Trots granskning av den video som Borlänge Hockey skickat in, stängs backen Jeff Jakobs av i två matcher.
– Naturligtvis finner vi oss i det beslut de har fattat, säger BHF:s sportchef Mats "Horndal" Johansson.

Annons

Ishockeyförbundets tävlingskommitté tog redan i tisdags ett första beslut om att stänga av Borlängebacken Jeff Jakobs i två matcher.

Beslutet drogs sedan tillbaka på grund av att Borlänge Hockey skickat in en video, där situationen då Jakobs tacklar Falu IF:s Joel Norén var inspelad.

Efter att ha granskat videon under onsdagen står dock tävlingskommittén fast vid sitt beslut.

– Filmsekvensen gav inget stöd för att det skulle vara ett kortare straff och vi kunde konstatera att domarens redogörelse var relativt överensstämmande med vad som hänt, säger Claes Hallqvist, ordförande i tävlingskommittén region väst.

– Jakobs slår in pucken efter långsidan och ner i rundeln och han och Faluspelaren jagar den. Faluspelaren gör en riktningsförändring och Jakobs slår inte ner på farten utan sätter upp armarna i ryggen på motspelaren. Han borde väl kanske inte ha gjort det, även om det inte var uppsåt att skada, fortsätter Hellqvist.

Borlänges sportchef Mats "Horndal" Johansson om beslutet.

– Det är de som bestämmer. Någon måste ju bestämma och naturligtvis finner vi oss i det beslut som de har fattat. Vi har gett dem alla förutsättningar för att göra en rättvis bedömning, det var därför som vi skickade filmen.

Den första matchen av avstängningen har Jakobs redan avtjänat, men beslutet innebär att han nu även missar kvällens derby mot Hedemora.