Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män lurades på festivalbiljetter

En man från Karlstad har dömts för bedrägeri efter att ha sålt festivalbiljetter som inte fanns.

Den 21-årige mannen svarade på två separata annonser på Blocket förra året. I det ena fallet var det en person som ville köpa tre biljetter till Peace & Love och i det andra fallet en man som önskade köpa en biljett till Metaltown.

Efter telefonsamtal parterna överens om att köparna skulle sätta in pengar för biljetterna på 21-åringens bankkonto.

Men när inga biljetter dök upp anade de två köparna oråd. Men eftersom 21-åringen uppgett falskt namn gick han heller inte att få tag i.

21-åringen har nekat till misstankarna om bedrägeri och uppgav under rättegången att han aldrig haft kontakt eller pratat med männen. Att pengarna gått in på hans konto förklarade han med att hans bankkort varit försvunnet och att han även tappat papper på stan med sitt kontonummer. Pinkoden till bankkortet har han även lämnat ut till flera kompisar.

Falu tingsrätt dömde 21-åringen från Karlstad till villkorlig dom och 30 dagsböter á 50 kronor, det vill säga 1 500 kronor.