Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två mål av Idol-Kevin

Gif Sundsvall jagar en allsvensk plats.
Bottenlaget Brage börjar nästa år om i division 1.
Utgången på Norrporten Arena var given och hemmalaget vann enkelt med 4–0 efter två mål av Idol-Kevin Walker.

Brages mittback Peter Magnusson var avstäng. När sedan lagets andre mittback, Marko Mihajlovic, insjuknade, ställde Brage upp med nya mittbacksparet Gustaf Nordkvist/Johan Persson.

– Gustav är bara sjutton år. Ändå går han in och gör sitt jobb lugnt och sansat. Jag är full av beundran, sa Brages tränare Zvezdan Milosevic.

Brage stod upp bra under första halvlek. Och skapade även ett par halvchanser. Men det var som väntat Sundsvall som ägde det mesta av spelet. Effektiviteten var dock inte på topp i avgörande lägen, samtidigt som Brages målvakt, Tim Markström, svarade för några bra räddningar.

– Vi skapar chanser men sätter inte dit bollen, kritiserade Sundsvalls skyttekung, Johan Eklund, i tv4, vilken hade en nick i ribbkrysset i första halvlek.

I andra akten visade hemmalaget en helt annan skärpa. Daniel Sliper satte ledningsmålet redan i 48:e matchminuten. Två mål av Kevin Walker på fem minuter, varav 3–0 var en drömfrispark, och Johan Eklunds fina nickmål (15:e målet för säsongen) i 83:e minuten, spikade 4–0 triumfen och tre viktiga hemmapoäng.

– Frisparken var fin, skönt att den satt och det är kul med fotboll, sa Kevin Walker, innan han kostade på sig att berömma Brage:

– Brage har plockat en del poäng på slutet. De jobbade hårt i första halvlek och det tog ett tag innan vi fick hål på dem.

Brage hade inte många chanser i andra halvlek. Den bästa fick Dragan Kapcevic i 80:e minuten. Pigge Andreas Ljunggren–Eriksson frispelade Dragan som, två meter från mål, sköt utanför.

– Dragan (Kapcevic) hade oftast två spelare emot sig, men han jobbade och slet ändå bra matchen igenom, kommenterade Bragetränaren.

– Annars var Gustaf Nordkvist och Andreas Ljunggren–Eriksson våra två bästa spelare, summerade Zvezdan Milosevic.