Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Ludvikaförare i topp

Ludvikaruschen, den tredje deltävlingen i Bergslagens rallycup, avgjordes på Malmen i Grängesberg.
Ludvikas Tomas "Lången" Pettersson blev totalsegrare.
– Jag är väldigt nöjd och allt blev bättre och bättre, säger han.

Annons

Det blev en mycket fin rallytävling i lördags på Malmen utan olyckor. Det var endast två tävlande som tvingades bryta tävlingen på grund av haverier.

Förra året hade arrangören Ludvika MS dragit en slinga över halkbanan. I år utökades banan så att det också blev inslag av grus i racet.

Helgens totalsegrare Tomas Pettersson tycker att det var bra.

– Jag åkte inte förra året men det var mycket bättre nu med både grus och asfalt. Sedan var tre kilometer en bra längd för en rallysprint, säger han.

Men han hade inte väntat sig en seger på hemmaplan före en annan Ludvikaförare, Johan Eriksson, som slutade tvåa i sammandraget.

– Nej det trodde jag inte, faktiskt. Utöver den andra deltävlingen i vintras har jag inte åkt något så man är lite rattrosslig, så att säga.

Arrangören hade också vädergudarna på sin sida eftersom det inte regnade. Däremot blåste det på rejält emellanåt.

– Nu var det verkligen tur att vi slapp regnet. Det är inte bra när man ska åka på asfalt då det blir halt, säger Tomas Pettersson.

Nästa deltävling i Bergslagens rallycup arrangeras av MK Kopparberg och körs den 30 juli.