Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två kyrkopolitiker avsäger sig uppdrag

Två framträdande kyrkopolitiker, centerpartisterna Anna Hed och Eva Lena Ekblom är så missnöjda med hur Mora församling styrs och leds att de sagt ifrån sig viktiga uppdrag. Anna Hed är ordförande i församlingens högsta beslutande organ, kyrkofullmäktige.

Annons

– Jag kan inte ta ansvar för hur Mora församling i dagsläget styrs och leds och väljer därför att avsäga mig uppdraget som ordförande i kyrkofullmäktige och ledamot i kyrkorådet, skriver Anna Hed till kyrkofullmäktige. Eva Lena Ekblom har i en liknande skrivelse sagt ifrån sig uppdraget som 2:e vice ordförande och ledamot i kyrkorådet.

Både Anna Hed och Eva Lena Ekblom betonar att deras engagemang för kyrkan är fortfarande stort.

– Vi önskar inget hellre än att den kraft som finns inom kyrkan kunde fokuseras mot att utveckla den fina verksamheten som finns i Moras, Solleröns, Venjans och Våmhus sammanslagna församlingar, skriver de.

Båda två stannar dock kvar som ledamöter i kyrkofullmäktige, vilket de motiverar med respekten för dem som röstade på dem i valet.

– Jag vill även fortsätta vara kyrkvärd och ingå i den internationella gruppen i Mora församling, skriver Eva Lena Ekblom.

Anna Hed förklarar att hon vill fortsätta att vara medlem i Våmhus kyrkogrupp.

Lennart Thorslund som är kyrkorådets ordförande får väl anses vara den som är närmast ansvarig för styrning och ledning av församlingen. Eva Lena Ekblom vill inte gå in på några detaljer. Hon säger bara att hon och Anna har en avvikande åsikt om hur det ska fungera.