Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två har nu häktats för grov våldtäkt

Natten till lördag ska en kvinna ha våldtagits av fem män i Ludvika.
Två av de fem häktades av Falu tingsrätt under tisdagen och övriga tre sitter anhållna.

Det hela rubriceras som grov våldtäkt och den ska ha skett i en lägenhet i Ludvika.

Larmet till polisen inkom klockan 01.21 natten till 15 augusti.

– Jag vet inte om det finns någon definition för vad en gruppvåldtäkt är men jag kan säga så mycket som att det handlar om en målsägande och fem misstänkta gärningsmän, säger vice chefsåklagare Gun-Britt Ström vid åklagarkammaren i Falun.

Två av männen, 19 och 26 år gamla och bosatta i Ludvika, greps ett par timmar efter att brottet hade anmälts. De anhölls på lördagsmorgonen.

Under tisdagen häktades 19-åringen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Åtal ska där vara väckt senast 1 september.

26-åringen häktades på den lägre graden, som skäligen misstänkt. Åklagaren har där en vecka på sig att lägga fram starkare bevis för att en omhäktning ska kunna ske på sannolika skäl.

Övriga tre män greps och anhölls i omgångar under måndagen, också som misstänkta för delaktighet i den grova våldtäkten.

Gun-Britt Ström vill inte berätta om de misstänkta gärningsmännen är bekanta med offret.

– På grund av förundersökningssekretessen kan jag inte gå närmare in på detaljer än vad jag redan gjort. Men utredningen har sedan brottet anmäldes fortskridit och lett till att de anhölls, säger Gun-Britt Ström som ännu inte tagit ställning till om hon kommer att begära de övriga tre männen häktade.

Framställan om förordnande av offentlig försvarare har i alla fall redan gjorts gällande en av dem, en 22-åring bosatt i Ludvika.

Även övriga två anhållna ska vara i ungefär samma ålder som de andra misstänkta och också vara hemmahörande i Ludvikaområdet.