Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två föreläsningar – samtidigt

Klockan 18.00 i kväll föreläser professor Jan Hjärpe i biblioteket om vad som händer när religionen byter miljö. Samtidigt i Folkets hus föreläser Göran Larsson om väger till ett helare jag.

Annons

Jan Hjärpe är religionshistoriker och professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet. Som Sveriges första och under en lång tid enda professor i islamologi anses han vara en av landets mest framstående experter på Mellanöstern och politisk islam.

I Ludvika biblioteket kommer han att föreläsa om vad som händer när en religion byter miljö. Det är Humanistiska föreningen och kultur- och fritidsförvaltningen som står för arrangemanget.

Star bio i Folkets hus är platsen för Göran Larssons föreläsning om liv, längtan, hopp och vägar till ett helare jag. Larsson är samtalsterapeut vid St:Lukas Dalarna, präst och författare. Med humor och värme kommer han att visa hur vi kan förändra gamla låsningar och levnadsmönster.

Arrangerar gör Ludvika kommun, Kvinno- och tjejjouren Ludvika-Smedjebacken, Sensus och TCO i Dalarna.