Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två döda i svår olycka

Vid en singelolycka i Ulvshyttan på torsdagskvällen körde en bil med fyra personer ner i strömmen mellan Hyttdammen och Lilla Ulvsjön. Sent på torsdagskvällen bekräftades att två personer omkommit

Klockan var 17.57 då räddningstjänsten fick larmet om den svåra singelolyckan på länsväg 635 i Ulfshyttan.


I det mycket hala väglaget hade en personbil med fyra yngre män gått av vägen i en kurva intill vattendraget mellan Hyttdammen och Lilla Ulvsjön.

Bilen körde först in i en stolpe innan den fortsatte över en mindre bro och vidare ned i vattnet. Där blev bilen liggande på taket på cirka en meters djup.

Strax efter olyckan kom en bil med tre män till olycksplatsen. De tre kastade sig genast ned i vattnet för att försöka rädda passagerarna i bilen. De lyckades också få ut två personer ur den vattenfyllda bilen.

– Båda var vid medvetande och kontaktbara då vi kom fram till platsen, säger räddningsledaren Johan Wedlund som verkligen vill framhålla de tre männens ingripande på olycksplatsen.

– De är verkliga hjältar och gjorde en otrolig insats då de lyckades få ut två av männen ur bilen, säger Johan Wedlund.

I bilen och under vattnet fanns dock fortfarande två personer kvar som de tre inte lyckats få loss. Räddningspersonalen ansåg sig då inte kunna vänta på att de räddningsdykare som rekvirerats från Falun utan begav sig själva ut i vattnet.

– Vi lyckades få ut dem innan dykarna från Falun hunnit fram. Då hade det ändå hunnit gå 24 minuter från att vi fick larmet tills vi kunde börja med hjärt- lungräddning, säger Johan Wedlund.

Fyra ambulanser och en lättambulans fanns på plats för att ta hand om de skadade som fördes till Falu lasarett. Där tvingades dock läkarna vid 20.30-tiden konstatera att två av de unga männens liv inte gick att rädda.

De båda omkomna är födda 1993 och hemmahörande i Söderbärke.


Här hamnade bilen upp och ner i sjön

Räddningsledaren på olyckplatsen