Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dalatjejer på pallen i Mora Triathlon

Det blev en kamp mellan dalatjejerna Emma Graaf, Ludvika, och Louise Rundkvist, Falun, i Mora Triathlon på lördagen.

Det var Ludvikatjejen Emma Graaf, tävlande för Team Cykelcity, Mora triathlon, som drog det längsta strået i tävlingen och vann, på distansen 750m simning, 21km cykling och 6,5km löpning.

– Jag tog ett spontant beslut igår (fredag) att testa formen på en lite mindre tävling för att se hur formen är inför nästa helg, det stora målet Ironman Sweden nere i Kalmar, säger Graaf om tävlingen.

Startfältet var stort i damklassen med 24 deltagare, och i tätstriden var det jämt. Upp ur vattnet var Emma Graaf tvåa efter Malin Cederberg, Motala, för att sedan under cyklingen ta ikapp henne och förbi. Hon fick dock också se sig omcyklad av Faluns starka Louise Rundkvist. Ut på löpningen var Graaf 45 sekunder bakom Rundqvist, men efter 3km var hon ikapp och lade in en långspurt på 1,5km. Där kunde hon skaka av sig all konkurrens och Graaf vann på tiden 1:16:16 som var banrekord, framför tvåan Louise Rundkvist och trean Malin Cederberg.

– Skönt med ett formbesked så här en vecka innan mitt huvudmål och efter ett träningsblock med mycket hård träning, nu ska jag bara vila och återhämta mig så hoppas jag på personligt rekord i Kalmar, säger Emma Graaf efter vinsten.

I herrklassen vann blott 15-årige Vasco de Paiva före dalatriathleten Clas Björling.