Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två av tre lekplatser förslås försvinna i Vansbro

Vid sitt sammanträde under tisdagen i kommunstyrelsen, är en av frågan de ska ta ställning till, de kommunala lekplatserna i tätorten. Två av de tre skulle stängas enligt tjänstemannaförslaget. Arbetsutskottet föreslår att bara en ska stängas. Kvar skulle den vid Medborgarhuset bli.

Annons

Det finns tre kommunala lekplatser i centrala Vansbro, Medborgarhuset, Vestbergsparken vid stationshuset och så den som ligger vid Speaker´s corner. Utrustningen vid de två sistnämnda är i dåligt skick eller till stora delar borttagen.

Samhällsbyggnadschefen Thomas Carlsson vill därför avveckla de två sistnämnda, detta i avvaktan på att det görs en plan på vilka kommunala lekplatser det ska finnas i kommunen.

– Det är ju faktiskt inte så långt mellan de tre lekplatserna och den sträckan borde besökarna orka gå, konstaterar Thomas Carlsson.

Han poängterar att underhåll och annat är påtagligt eftersatt vid de kommunala lekplatserna. Mycket av det grundar sig i att det inte finns någon plan för var det ska finnas kommunala lekplatser och heller ingen planering för hur de ska skötas.

– Vid de två vid Vestbergsparken och Speaker´s Corner är det inte mycket utrustning eller sand kvar, så de kan knappast locka någon, däremot är det lite bättre vid Medborgarhuset, betonar Carlsson.

Hans förslag till kommunstyrelsens utskott Leva och Bo var att stänga dessa två och fixa till det som behövs för den vid Medborgarhuset.

– På det viset skulle vi spara några kronor och göra en rejäl undersökning på vad vi ska ha för lekplatser i kommunen.

Förutom dessa tre har kommunen ansvar för ytterligare två allmänna lekplatser i kommunen, en i Nås och en i Dala-Järna.

– Sedan finns det ytterligare några lekplatser vid bostadshus som Vansbrohem ansvar för, några vid skolor och dessutom någon helt i privat regi, poängterar Thomas Carlsson.

Styrelsen för Leva och Bo tyckte det skulle räcka med att stänga den vid Speaker´s Corner och nu är det upp till kommunstyrelsen att avgöra frågan.

När saken sedan är utredd återstår att se hur många kommunala lekparker det finns i Vansbro kommun.