Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV4 flyttar på Brage-match

Gif Sundsvalls fotbollsmatch mot Brage i superettan flyttas från den 26 oktober till den 27 oktober enligt önskemål från TV4.

Annons

Gif Sundsvalls match nu på söndag har sedan tidigare flyttats från fredagen för att inte kollidera med tv-programmet Idol, där GIF-mittfältaren Kevin Walker är en av deltagarna.

Vad gäller Brages match mot Gif Sundsvall, så skriver Giffarna på sin hemsida att orsaken till flytten är att Tv4 vill sända alla topplagens matcher i omgången. På lördagen spelas även Degerfors–Falkenberg.

Flytten innebär samtidigt att Kevin Walker hinner ladda upp i lugn och ro efter sitt framträdande i Idol, i Tv4, fredagen den 25 oktober.

Tv4 kontaktade Brage innan flytten verkställdes.

– Vi hade en del synpunkter, men ingen tog hänsyn till vad vi tyckte, säger Bragetränaren Zvezdan Milosevic.

Vilka synpunkter?

– Det är okej att flytta matchen, men vi ville att den skulle spelas senare än klockan två på söndagen eftersom vi åker buss samma dag. Det kan betyda en hel del för killarna att få sova lite längre på morgonen.

Direkt efter Sundsvall-Brage sänds Örebro-GAIS.

– Det är det här jag inte gillar. Vi ska ta hänsyn till Tv4, Gif Sundsvall och den andra matchen, men ingen bryr sig om våra åsikter, säger Bragetränaren.

Vad tycker du om tv-programmet Idol?

– Totalt ointressant för mig, men jag har full respekt för den som är involverad.

I och med att Gif Sundsvall–Brage flyttas till den 27 oktober (klockan 14.00), senareläggs Örebro–Gais, som också spelas den 27 oktober, till 16.20.