Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Servolös Röjsel nära SM-pallen

Den lovande dalaföraren Daniel Röjsel var på god väg att ta sin andra SM-medalj i rallysprint, men då small det till.
– En remskiva till servon släppte efter första finalheatet, men vi var ju nära att greja pallplatsen ändå med gemensamma krafter, säger Daniel som rattade den trögstyrda Opeln en futtig tiondel för sakta runt sprintbanan på Bergsåker travbana.

SM-veckans sista tävlingsdag bjöd bland annat på rallysprint. Dalarnas lovande rallytalanger Daniel Röjles och Robin Friberg tog sig båda vidare från förmiddagens två tidskval.

Friberg gjorde det som kvaltvåa, en position han sedan behöll rakt igenom tävlingen. Han utmanade faktiskt storfavoriten Ingemar Svensson i en uppdaterad WRC-Ford Fiesta i sista åket.

Vid sista tidskontrollen innan mål skiljde det bara en tiondel mellan Citroën-föraren från Ludvika och den meriterade Flenföraren, men Svenssons Fiesta gjorde jobbet perfekt i sista långsvängen och vann med fem tiondelars marginal.

Ett silver till Friberg... och nästan ett brons till Röjsel.

– Det känns lite surt att det var så nära trots att vi fick köra sista rundan helt utan servo, men det blev ändå en minnesrik tävling för oss. Inte minst för Nicklas (Edvardsson, kartläsaren) som fick rycka i handbromsen när jag skrek "nu", berättar den skicklige 19-åringen.