Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se alla vinnare och uppträdanden i Dalecarlia Music Awards här

Artikel 7 av 9
Dalecarlia Music Awards 2020
Visa alla artiklar

Pop, rock, folkmusik och klassiskt. Under lördagen var det dags för länets stora musikfest, där lokala låtskrivare, artister och producenter fick chansen att ta hem priser på Dalecarlia Music Awards.
Idolvinnaren Tusse, Moonica Mac och Broder Henrik Rapp underhöll på galan, som sändes exklusivt på dt.se.

Den sjunde upplagan av Dalecarlia Music Awards hölls – på grund av risk för spridning av coronaviruset – inte inför fysisk publik i Fryshuset som planerat, utan istället via livestream på DT:s sajt.

Bakgrunden till galan, som blivit kallad Dalarnas grammisgala, är att hylla och visa upp styrkan och bredden i Dalarnas musikliv under det gångna året.

Vinnare utsågs i totalt 13 kategorier: Årets arrangör, årets band, årets artist, årets låtskrivare, årets låt, årets producent, ¨årets musikvideo, årets album, årets klassiska, årets folkmusik, årets liveupplevelse, årets nykomling, Dalarnas bildningsförbunds pris samt juryns hederspris. Årets liveupplevelse, som är DT:s pris, har röstats fram av tidningens läsare och presenteras ihop med övriga kategorier på galan.

Här hittar du en lista samtliga vinnare!

Konferencier för galan är Jonas "Heavy" Stentäpp och Hanna Meens-Eriksson.