Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Så påverkas Dalarnas besöksnäring av pandemin – experterna om framtiden och lösningarna

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Dalarnas besöksnäring har drabbats hårt av coronapandemin. Men hur ser framtiden ut? Vad säger forskningen? Det ska en rad experter svara på när Högskolan Dalarna arrangerar ett tv-sänt samtal som du kan se på dt.se.
– Vi vill inspirera, väcka hopp och bidra till en positiv riktning framåt. Vi vill visa vad vi kan göra tillsammans och vilken kraft det finns när vi krokar arm tillsammans, säger Sigrid Saveljeff, vicerektor samverkan vid Högskolan Dalarna.

TV: Här ser du programmet

Högskolan Dalarna arrangerade samtalet som går att se här på dt.se. Representanter från både besöksnäringen, näringslivet och högskolan deltar i samtalet som trots allt ger en ljus bild av turismen i Dalarna.

– Coronautbrottet har dominerat vår nyhetsrapportering under hela året. Vi har skrivit hundratals artiklar om pandemin och dess konsekvenser. Vi har träffat mängder av människor som berättat hur de drabbats på ett eller annat sätt. Där finns många tragedier och livsöden – men vi har också upplevt den positiva kraften och medmänskligheten som pandemin fört med sig, säger Helena Nyman, chefredaktör för Falu Kuriren.

– Därför är det självklart att bidra till att sprida information om hur företag och privatpersoner nu kan ta sig vidare. Genom att visa sändningen på sajten dt.se har vi möjlighet att nå ut till många i Dalarna, fortsätter hon.

DEBATT: Räkna med besöksnäringen i Dalarna även i framtiden

– Med anledning av den pågående coronapandemin befinner vi oss i en extraordinär och särskild samhällssituation. För Högskolan Dalarna är det viktigt att aktivt delta i samhällsdebatten och att, utifrån vårt uppdrag, bidra till att nya lösningar och vägar framåt kan hittas. Det blev därför viktigt för oss att, tillsammans med våra samverkanspartners, samtala om hur vi gemensamt tar oss igenom den pågående krisen och med gemensamma krafter hittar vägen framåt, säger Sigrid Saveljeff, vicerektor samverkan på Högskolan Dalarna.

Medverkande:

Susanna Heldt Cassel, professor i kulturgeografi, Högskolan Dalarna

Henrik Navjord, regionchef Svenskt Näringsliv Dalarna

Jonas Rosén, vd Visit Dalarna

Sigrid Saveljeff, vicerektor för samverkan, Högskolan Dalarna

Jonas Tosteby, vicerektor för utbildning, Högskolan Dalarna

Elisabeth Willner Perez, vd, Hotell Lerdalshöjden