Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-puckarna inledde med två vinster

Dalarnas tv-pucklag har haft en strålande inledning på turneringen. I den första matchen mot Småland vann de med 2-1 trots lite "startnervositet" och därefter var det ett samlat lag som slog Hälsingland med 8-0. Förhoppningen är att även ta Värmland på torsdag.
– Vi borde vinna, säger tränare Anders Eriksson.

Tv-pucken har nu börjat i Värmländska Grums och på premiärdagen fick Dalarna, som spelar i Grupp B, möta Småland lag 2 och Hälsingland.

Den första matchen slutade 2-1 till Dalarna.

– Det var en del nervösa killar, men vi började riktigt bra i första perioden och gjorde ett mål efter powerplay. Sen gjorde vi två-noll och blev nog lite bekväma. När Småland gjorde två-ett blev det lite nervöst i båset, men vi samlade killarna och redde ut det, säger tränare Anders "Myggen" Eriksson.

I match nummer två hade killarna kommit in mer i spelet.

– Ja, det släppte i andra, det är det inget snack om.

Anders Eriksson säger att hela laget gjorde en bra insats och rabblar namn i snabb takt. Målvakten Robin Christoffersson är en av killarna som nämns:

– I andra matchen hade han inte så mycket att göra, men i den första var han stabil och lugn i målet.

I morgon möter dalakillarna Västmanland.

– Kommer vi upp i vår standard och gör mål tidigt borde vi vinna. Men om inte målen kommer snabbt kanske de blir nervösa. Men spelar vi normalt borde vi vinna, säger Anders Eriksson.

Tv-pucken kan ses live på www.livearena.com