Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-puckarna inledde med två vinster

Dalarnas tv-pucklag har haft en strålande inledning på turneringen. I den första matchen mot Småland vann de med 2-1 trots lite "startnervositet" och därefter var det ett samlat lag som slog Hälsingland med 8-0. Förhoppningen är att även ta Värmland på torsdag.
– Vi borde vinna, säger tränare Anders Eriksson.

Annons

Tv-pucken har nu börjat i Värmländska Grums och på premiärdagen fick Dalarna, som spelar i Grupp B, möta Småland lag 2 och Hälsingland.

Den första matchen slutade 2-1 till Dalarna.

– Det var en del nervösa killar, men vi började riktigt bra i första perioden och gjorde ett mål efter powerplay. Sen gjorde vi två-noll och blev nog lite bekväma. När Småland gjorde två-ett blev det lite nervöst i båset, men vi samlade killarna och redde ut det, säger tränare Anders "Myggen" Eriksson.

I match nummer två hade killarna kommit in mer i spelet.

– Ja, det släppte i andra, det är det inget snack om.

Anders Eriksson säger att hela laget gjorde en bra insats och rabblar namn i snabb takt. Målvakten Robin Christoffersson är en av killarna som nämns:

– I andra matchen hade han inte så mycket att göra, men i den första var han stabil och lugn i målet.

I morgon möter dalakillarna Västmanland.

– Kommer vi upp i vår standard och gör mål tidigt borde vi vinna. Men om inte målen kommer snabbt kanske de blir nervösa. Men spelar vi normalt borde vi vinna, säger Anders Eriksson.

Tv-pucken kan ses live på www.livearena.com