Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Mas på skoter i Stockholm

Nu har Stockholm blivit ett paradis - även för snöskoteråkarna. Tidigt på torsdagsmorgonen roade sig en Malungsbo med en snöskotertur i huvudstaden.

Tidigt på torsdagsmorgonen möttes morgonpigga stockholmare och Slottets vakter av en udda syn: En snöskoteråkare körde igenom Gamla Stans centrala delar.

Skoteråkarna var inte heller vem som helst: X-gamesvinnaren Daniel Bodin satt på skotern och han filmade delar av färden. Filmen hamnade snabbt på DT.se på torsdagen.

Malungsbon är efter en allvarlig skada i fjol, nu är på väg tillbaka till toppen som en av världens absolut främsta snöskoterakrobater.

DT får en kort pratstund med Bodin under eftermiddagen. Frågan är om alla uppskattar tilltaget med skoterkörningen – mitt i stan. Reglerna för terrängkörning är nämligen tämligen glasklara. Man ska inte hålla till på allmänna eller enskilda vägar, om det inte är så att man tvingas korsa vägen för att ta sig till en större, snöklädd terräng som är frizon för skoterkörning.

– Det var ju snökaos i Stockholm och hela staden blev ju i princip lamslagen. Och snö är det bästa underlaget för skoter så jag tänkte att det skulle vara häftigt och köra där, det var riktigt skoj, säger Daniel Bodin.

Du har inte fått något samtal från polisen?

– Nej, inte än. Får väl se om det kommer något sen eller så. Vi filmade ju allt och så men som sagt, än så länge har jag inte hört någonting.

Du vet väl om att det är olagligt?

– Det behöver du inte fråga mig om och det kommer jag inte kommentera, du vet vad som har hänt och har själv sett det.

– Motorfordon som går på band, som snöskoter, hör inte hemma i stadsbebyggt område, det regleras av Trafikförordningen, förklarar Jonas Malmstig, jurist på Transportstyrelsen.

Skoterkörning mitt i stan bryter alltså mot Trafikförordningen?

– Ja, och påföljden för detta kan bli böter, säger Malmstig.