Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV 4 visar intresse för Åkdon och Termos

De årligt populära Åkdon och Termos-träffarna vid Räfsnäs påbörjas igen på torsdag 19 maj. Det verkar också som att framgångarna håller i sig.
– Det ringde från TV 4 och de gör eventuellt ett program om träffen, säger Kalle Dahlin som är med i arrangörsklubben Ludvika Classic Wheels Club

Annons

Träffarna handlar om nostalgifordon som parkeras och ställs upp vid Räfsnäsgården utanför Ludvika. Det kommer vara samma upplägg som föregående år med träffar var tredje torsdag i månaden.

Det brukar komma ett par hundra bilar varje gång och rekordet ligger någonstans runt 380 stycken, det var dock innan arrangören Ludvika Classic Wheels Club hade infört 30-årsregeln.

– Förut var det entusiastfordon, nu måste bilarna vara äldre än 30 år för att få komma med och visas upp, säger Kalle Dahlin.

– De äldsta bilarna vi haft har varit från 20-talet men oftast är det 50- och 60-talet som dominerar, fortsätter han.

Evenemanget har tydligen blivit så populärt att till och med TV 4 har hört av sig och verkar intresserade.

– Det ringde från TV 4 och har vi tur så gör de ett program om träffen. Än så länge är det bara i planeringsstadiet men kul ändå. Jag hoppas inte på för mycket men intresset för veteranbilar har verkligen ökat i Ludvika och är väldigt stort i hela Dalarna, säger Kalle Dahlin.

För övrigt räknar han med att det blir fint väder och önskar att det kommer lika mycket folk i år som tidigare.

– Jag vill gärna träffa nytt folk och få se nya bilar. Det är så roligt att träffa folket bakom bilarna, en omväxling från när de bara kör förbi en på vägarna.