Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistchefen invigde kulturvecka i Malung

/
  • Invigd. På måndagen invigdes den första

Annons

I sitt invigningstal förklarade turistchefen Lars Bälter att det var kul med en sån här vecka och han var övertygad om att om några år kommer det här att vara någonting riktigt stort i bygden.

- Det är en mänsklig verksamhet som vi nu startat och det kommer att finnas ett utbud som kommer att tilltala alla åldrar och jag är övertygad om att den här veckan kommer att utvecklas till någonting riktigt stort i bygden sade turistchefen bland annat i sitt invigningstal.

En av de drivande krafterna bakom kulturveckan Kurt Jonsson hälsade alla välkomna som hade kommit till invigningen och han fick i samband med att bandet klipptes också assistans av Christina Enfjäll som också engagerat sig hårt i den här kulturveckan.

Ett program från scenen i Grönlandsparken innehöll ett framträdande av trion Ann-Sofie Jonsson som spelade fiol, Sanna Ottosson som spelade gitarr och sjöng och samma gjorde John Mitchell. Vidare fick man också höra dragspelsmusik av några dragspelare från Malung och Elvan Olsson såg till att man kom igång med Qi Gong.

Det här var startskottet till den här kulturveckan som nu pågår dagligen med olika aktiviteter. Det är utställningar på olika håll i Malung, Sälen, Lima och Öje och det sker kulturaktiviteter på en massa platser i bygden. Här kan vi bland annat nämna ett program "Kulturkrock" som genomförs på Orrskogen under torsdagen där det kommer att hända en hel del och där också många av de nya Malungsborna med sina kulturer kommer att finnas på plats.

Det är som vi nämnt första gången som en kulturvecka arrangeras i Malung och den är uppkommen från arrangemanget Konst- och Hantverksrundan som startades för några år sedan och som visade sig vara mycket populärt.

- Vi hade cirka tre tusen besökare på dem olika arrangemangen under förra årets Konst- och Hantverksrunda och när vi nu byggt ut det här till en hel kulturvecka hoppas vi på betydligt fler besökare till våra aktiviteter säger en av drivkrafterna bakom arrangemanget Kurt Jonsson.

Någon brist på aktiviteter torde det inte vara i Malung den här veckan.

Mer läsning

Annons