Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån på en hylla?

Gun Drugge (C) förnekar sig aldrig. Nu kan enligt (C)-rådet en turistbyrå rymmas på en hylla i biblioteket. En ny revolutionerande idé i stil med den hon på 90-talet försökte övertala svensklärare på Vasaskolan till? Då ansågs vi inte behöva något skolbibliotek längre, eftersom Stadsbiblioteket flyttat så nära skolan.

Vi håller helt och fullt med dem som tycker att denna uppståndelse omkring Turistbyrån är underordnad alla andra problem vi står inför i Hedemora. Men att vi skulle göra oss urarva de kulturskatter vi har att förvalta; Wahlmanska, kvarteret Ugglan med flera liksom man på 50-/60-talen urskiljningslöst rev skyddsvärd bebyggelse, det är vi som vänsterpartister helt mot!

Om nu en majoritet ändå beslutar att helt utrymma kvarteret Ugglan, borde de tomma lokalerna i kvarteret Storken (också strategiskt beläget vid Stora torget) vara betydligt lämpligare att placera Turistbyrån i än det förkastliga förslaget med Resecentrums otillräckliga lokaler.

Hjalmar Envall (V)

Åsa Wedin (V)

Sara Ghazanfari (V)