Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån i rådhusets annex

Annons

Jag tycker att Turistbyrån bör placeras i rådhusets annex. Där kan man också tänka sig lite trevlig omkringverksamhet. Där kan arrangeras någon fin utställning, visande exempelvis Hedemoraparnassen, museum, musik med dalaanknytning framförd av ungdomar med feriejobb. Man kunde sälja glass och kaffe. Där kanske också närproducerade varor kunde säljas.

Några sköna soffor kan man tänka sig i trädgården intill. Hedemora skulle återigen kunna få Sveriges finaste turistbyrå. Det finns också p-platser bakom annexet.

Men framförallt skulle den ligga kvar intill Hedemoras gamla kultur. Rådhuset, Stora Torget, som redan under medeltiden var ett betydelsefullt köpcentrum för handelsmän i Mellansverige.

Där har vi också kyrkan, Sahlbergska, Bos-Kalles, Teaterladan och Wahlmanska inom promenadavstånd. Jag vill inte alls att Apoteket och Wahlmanska ska säljas och pengarna bara försvinner i ett svart hål.

Turisterna kommer kanske inte sig för att leta efter kulturen. Transportsträckan mellan den och Järnvägsstationen innehåller tyvärr enkelriktade gator, som kan trassla till det.

Aina Svedjebrant