Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistattraktion tappar dragningskraft

/
  • Tidigare började bilen rulla

På Nipfjället finns tre klassiska turistattraktioner. Vägen upp till sommarparkeringen, som är en av Sveriges högst belägna vägar är en sådan liksom Sylvia Eisenes Nipgubbe som står intill vägkanten vid Trollvägen. Det är just Trollvägen som tappat sin dragningskraft.

Annons

När bilen kommer till Trollvägen så lutar det uppför, men likafullt rullar bilen av sig själv. Trolldom, javisst, men det handlar mer om en synvilla vad gäller uppförsbacken.

– Tyvärr har det hänt något som gör att bilarna inte rullar lika lätt som tidigare, säger Kjell Landén på Idre turistbyrå.

– Tidigare räckte det med att köra fram till skylten så började bilen rulla, men nu måste skylten passeras med ett antal meter innan rullningen sätter i gång, säger Kjell Landén.

Han misstänker att det lager med grus som lagts på gör att Trollvägen inte längre bjuder på samma overkliga upplevelse som tidigare.

När tidningen testade så hade Kjell rätt. Bilen börjar rulla uppför lite senare än tidigare, men fortfarande rullar bilen "uppför".

– Kanske länsstyrelsen bör flytta skylten en bit, funderar Kjell Landén.

Annons