Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt poängtapp för Norge

Annons

Norge såg ut att bärga tre ytterst viktiga poäng mot Turkiet och haka på topplagen i sin EM-kvalgrupp. Men en målvaktstavla av Thomas Myhre förstörde norrmännens kväll.

Norge ledde med 2_0 i halvtid och gick mot revansch för den snöpliga förlusten mot Bosnien/Hercegovina i förra veckan. Men Hamin Altintop kunde först reducera i den 72:a minuten och sedan även sätta kvitteringen i matchens sista minut efter en jättetavla av Thomas Myhre.

Den norske målvakten, som mot Bosnien blev syndabock efter att ha släppt in en frispark väl lättvindigt, upprepade sitt misstag med en ännu större målvaktstavla. Altintops frispark från utkanten av straffområdet var varken hård eller välplacerad, men Myhre fipplade in bollen mellan sina egna ben.

Matchen spelades i Frankfurt inför tomma läktare som en följd av spelarbråket i Turkiets avslutande playoffmatch mot Schweiz inför fotbolls-VM förra året. I och med resultatet är Norge fem poäng efter grupptvåan Grekland och sex efter ledande Turkiet.

I grupp A svarade tabelljumbon Azerbajdzjan för en jätteskräll och slog Finland med 1_0. Resultatet innebär att Finland missade en bra chans att haka på Polen i tabelltoppen.

Finland slösade en handfull målchanser i första halvlek, mycket som en följd av att spelplanen i Baku var i uselt skick. Samma mönster fortsatte i andra halvlek, med otaliga förpassade finländska målchanser. I stället slog Jemin Imamaljev till med segermålet i den 83:e minuten.

TT

Mer läsning

Annons