Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt för Roger i Falkenberg

Först ett tungt motorstopp i första racet. Och sedan en stark forcering som innebar en STCC-poäng och en tionde plats i andra racet.
Det blev facit för Roger Eriksson i lördagens STCC-deltävling i Falkenberg.

Annons

Det började på bästa sätt för Roger Eriksson i lördagens femte STCC-deltävlingen i Falkenberg.

Dala Järnaföraren startade som femma i race 1, efter att fått till årets bästa kvaltid dagen innan. Men kort efter starten var olyckan framme och han tvingades in till sidan av banan, sedan drivaxeln rasat på bilen.

I race 2 gjorde han en stark forcering från sista till tionde plats. I den totala STCC-mästerskapet är Roger nu elva med sina 50 poäng. Första platsen innehas av Biogasföraren Fredrik Ekblom, 129 poäng.

Ekblom ledde från start till mål i första racet i Falkenberg och i det efterföljande andra racet glänste Janne "Flash" Nilsson genom att ta ny seger.

I JTCC var det Patrik Eriksson, Dala Järna, som lyckades bäst med en fjärde och sjunde plats. Sammanlagt är han nu femma. Och i Camaro Cup klättrade både Andreas Ahlberg, SMK Hedemora, och Rasmus Mårthen, Mora, till en nionde, respektive en tionde plats totalt. Ahlberg var dalabäst som femma i andra racet.