Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust, HSK

Seriefavoriten borta.
Då slarvade Hedemora bort segern.
– Det är väldigt frustrerande, säger HSK-tränaren Bernie Lynch efter 3–4-förlusten mot Enköping.

Annons

Enköping tillhör en av de stora favoriterna i serien.

Trots det var det Hedemora som ägde matchen i stora delar.

– Vi gör en fantastisk match. Vi är bra i defensiv zon, och spelar bra i mittzonen. Problemet är att vi inte gör mål. Precis som det har sett ut de senaste tre veckorna, säger Lynch.

Hedemora höll jämna steg med Enköping och hade ledningen efter den första perioden.

– Tyvärr spelar vi som hjärndöda några minuter i varje period. Där förlorar vi matchen. Vi släpper till enkla mål, där efter tar vi tag i det och äger spelet.

Enköpings 4–3 kom psykologiskt med drygt 30 sekunder kvar av den andra perioden.

Efter det orkade inte Hedemora forcera in en kvittering.

– Vi har vunnit skotten i nästan varje match. Men vi får inte in pucken. Jag vet inte vad jag kan göra mer som tränare i det här läget. Vi spelar hockey i 56 minuter just nu, och en ishockeymatch består av 60, tyvärr.

Hur reagerar laget på situationen?

– Vi har emotionella spelare, men även lugna. Jag tror alla känner en stor frustration just nu. Men, det går inte att flera ledande spelare åker runt och gör såna misstag vi gör i dag. Det finns inga ursäkter när vi spelat över tio matcher. Vi är inte ryska landslaget.

Enköping spelade på gränsen, och Hedemora hade det jobbigt emellanåt.

– Jag fattar inte vad domaren håller på med. Matt Hughes åker på en smäll och får sy åtta stygn. Men domaren blåser inte ens utvisning. De får åka runt och spela småfult hela matchen, och det är inte okej.