Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunets IP behöver rustas upp

Det behövs investeringar för att hålla Tunets IP i gång.
Dålig asfalt orsakar halkolyckor vintertid och ljudanläggningen är 40 år gammal.
Föreningarna hoppas att kommunen skjuter till pengar.

HB Tunet, Stora Tuna IK Fotboll och Borlänge Bandy konstaterar att det i kommunens driftbidrag inte finns utrymme för några investeringar på Tunets IP.

Därför lämnas nu en ansökan in till kommunen där förhoppningen är att ett investeringsstöd ska beviljas.

Bland annat finns svåra tjälskador i asfalten vid spelarutgången, något som under förra vintern vållat flera halkskador. Bedömningen är att asfalten måste åtgärdas innan vintern.

För att klara Bandyförbundets krav på anläggningen behöver matchsekretariatet byggas om. Både bandyn och fotbollen behöver större omklädningsrum och en reception anses nödvändig för att klara samarbetet med skolorna och integrationsprojektet "skridskor för alla". Föreningarna menar att moduler är bästa lösningen.

Vidare konstateras att den 40-åriga ljudanläggningen behöver bytas och bidrag söks även till material för ett vindskydd på västra sidan.

Totalt handlar ansökan om runt 175 000 kronor. Utöver detta räknar klubbarna med ett bidrag från riksidrottsförbundet. I nästa vecka möts berörda föreningar och kommunen för att prata Tunets IP.