Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuna Gillescouter firade kombinerat fylle- och grötgille

Fyllegille för alla som fyllt jämna år under 2019 och grötgille som avslutning på terminen. Så firade Tuna Gillescouter den 6 december i Missionskyrkan i Borlänge.

De 37 medlemmar, som tackat ja till inbjudan, välkomnades med glögg och pepparkaka. Gillet inleddes sedan med att gillemästaren Ann-Marie Hammar tände de tre symboliska ljusen med fredsljuslågan, som kommer från födelsekyrkan i Betlehem.

Efter gröt och skinksmörgås blandat med allsång, delade Matts Björke in alla i fem patruller med olika uppgifter att lösa. Bland annat att berätta om några av våra vanligaste fåglar, visa knopar eller beskriva vad man kan göra på Kopparbo (Scouternas lägergård vid Malingsbo-Kloten).

Efter redovisning av patrullerna var det dags för jubilarerna att bli firade, med en speciell ljusceremoni, där alla ljusen lyser upp bordet. Det serverades kaffe och tårta och de fick varsin ros. Självaste jultomten kom också på besök och delade ut chokladtomtar till alla.

Innan den avslutande scoutsången, lästes Victor Rydberg "Tomten" för att ge ytterligare julstämning och atmosfär åt en gillekväll fylld av trivsam gemenskap.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel