Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuggad kaka kan fälla inbrottstjuv

Två män och en kvinna har nu åtalats för flera stölder i Hedemora-Säterområdet. Alla tre anhölls i oktober och har sedan dess suttit i fängsligt förvar.
En tuggad kaka, med DNA, kan vara viktig bevisning för att fälla en av de tre åtalade.

Enligt åtalat har en av de tre, en 28-åring från Borlänge, i början av oktober brutit sig in i LAIK:s lokaler i Långshyttan och stulit kläder, väskor och tavlor med mera till ett värde av omkring 15 000 kronor. Värdet av det stulna tillsammans med de skador som orsakades vid inbrottet uppgår tillsammans till drygt 25 000.

Det kan vara så att inbrottstjuvens godissug kan fälla honom på denna åtalspunkt. På brottsplatsen hittades en tuggad kaka. På kakan finns DNA som, enligt stämningsansökan "talar extremt starkt för att DNA i sökprovet härrör från" 28-åringen.

Den 17 oktober drabbades en person i Nordåker, Säter av ett inbrott. Vid inbrottet stals två jaktgevär, ett kulgevär och ett hagelgevär. För detta åtalas en 26-årig man från Långshyttan.

Utöver detta åtalas de två männen samt en 27-årig kvinna från Långshyttan för att på samma ställe ha stulit två röjsågar, ett stort antal dunkar med bränsle, matvaror och verktyg till ett okänt värde. Utöver spår från brottsplatsen finns ett vittne som sett alla tre bära stöldgods mellan två bilar.

Samma dag, den 17 oktober, stals en bil på Norrtullsvägen i Säter och Långshyttebon åtalas även för detta.

Alla tre greps samma dag, anhölls och häktades några dagar senare.

Utöver detta åtalas kvinnan för två fall av narkotikabrott. I mitten av september ertappades hon i Långshyttan med en tablett klonazepam, som är narkotikaklassat. Tre dagar senare visade en provtagning att han brukat amfetamin och metamfetamin.