Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff start för Leksand

Leksands softboll fick en tuff start i SM-finalspelet, där det blev förlust i båda bortamatcherna mot Skövde, 3–4 respektive 5–6.

Skövde har förstärkt laget från tidigare möten. De vann Europacupen för några veckor sedan och nollade seriesegrarna i lagets semifinal förra helgen.

I lördagens första match följdes lagen åt hela tiden men Leksand fick hela tiden fick jaga. Inför sjunde inningen låg Leksand under med 4-2 men lyckas inte hämta ikapp.

Det var en otroligt spännande och välspelad match de som var på plats i Skövde fick se den bästa softbollen som spelats på länge i Sverige.

Revanschsugna öppnade Leksand andra matchen med att Lina Busk slog en homerun in the park och gav därmed Leksand ledningen med 1–0.

I andra inningen utökade Leksand ledningen till 3–0, en ställning som stod sig över femte inningen.

I sjätte utjämnade Skövde till 3–3. Leksand inledde sjunde inningen med att ta två poäng och satte press på Skövde, som avslutade slagningen. Här visade de varför de vunnit SM sex år i rad genom att springa in tre poäng och något oförtjänt vinna matchen.

Leksand spelade en mycket bra softboll och förlorade två mycket jämna matcher. Alla var mycket heta och ville kanske för mycket, vilket syntes i slagningen där kylan att vänta ut Skövdes pitchers till och från saknades.

Nu måste Leksand vinna de tre återstående matcherna som spelas till helgen.

Med favör av hemmaplan har laget saken i egna händer.