Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff seriefinal väntar

Tvåan Leksand tar emot ettan BIK Karlskoga.
Det var smågrinigt i mötena förra säsongen – nu möts lagen igen.
– När det kommer till kritan är de rätt så fega, säger LIF-backen Alen Bibic.

Leksand stod för en stark insats senast när man bortaslog Örebro med 2–0.

Nu väntar en seriefinal mot serieledaren BIK Karlskoga i Tegera arena.

– Det har sett bra ut på träningarna och killarna är oerhört laddade. Vi får räkna med en hård batalj, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Backen Eric Moe vilade senast mot Örebro efter att han fått en smäll mot Västerås, och troligen vilar han även i kvällens match.

Det öppnar upp för Alen Bibic som i förra säsongens sista bortamatch mot Karlskoga i kvalserien rök ihop med Daniel Wessner på värmningen.

– De höll på och snackade något med (Martin) Janohls om någon situation matchen innan, och då måste man stå upp och vi vann den matchen. Men nu gäller det att vi håller oss kalla och fokuserar på vårt spel eftersom de spelar på gränsen mycket, säger Alen Bibic.

Det var tuffa matcher förra säsongen. Hur känner du inför seriefinalen?

– Jag vet inte om jag vill kalla matcherna mot de som tuffa. De är käftiga men när det kommer till kritan är de ganska fega.

BIK Karlskoga kommer till spel i kväll med fin form och fyra raka segrar i bagaget. Poängbäst i laget är norrmannen Ken Andre Olimb, förra året i Leksand.

– Han är en riktigt bra spelare. Han passar bra in och jobbar riktigt hårt, och då är mycket vunnet eftersom vi inte är något lag med stjärnor, säger Karlskogas Daniel Wessner.

Vad tycker du om Alen Bibics kommentar?

– Ja, vad jag minns av den situationen i kvalserien låg han på rygg som en skalbagge. Han såg ganska baktung ut. Men vad någon i Leksand säger är totalt ointressant för oss.

Hur ser du på Karlskogas inledning?

– Vi har spelat bra de senaste matcherna och är riktigt taggade. Vi går för tre poäng, utan tvekan.