Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff seger för KIK

Sex poäng på fyra dagar och fortsatt serieledning.
Men Kvarnsvedens tuffa spelschema tog ut sin rätt mot tabellfyran Hofors.
– Det var tunga ben och tunga skallar, säger KIK-tränaren Bengt Ottosson.

I onsdags tog Kvarnsveden över förstaplatsen i division 3 södra Norrland – efter en stark vändning mot serietvåan Hille.

Flytet såg ut att hålla i sig även under lördagen. Efter bara tre spelade minuter gav Pontus Hindrikes KIK ledningen mot tabellfyran Hofors.

Men sedan gick det desto tyngre för hemmalaget och Hofors stod upp mot serieledaren.

– Man såg direkt att vi spelat 95 tuffa minuter i onsdags. Det var tunga ben och tunga skallar, vilket syntes i vårt anfallsspel, säger Bengt Ottosson.

Förutom målet hade Kvarnsveden en farlig chans, när anfallaren Tarek Laham testade skott från 25 minuter och träffade ribban.

KIK hade svårt att göra mål även efter pausvilan, trots att det offensiva spelet fungerade bättre.

– Vi fick loss bollarna i andra halvlek och kunde utnyttja våra spelvändningar mer. Vi borde ha avgjort matchen under de första tio minuterna, säger Ottosson.

I den 80:e minuten kom avgörandet. Backen Johan Norström tog en lång löpning med boll på vänsterkanten och hittade in till Pontus Hindrikes i straffområdet, som sköt in sitt andra mål för dagen.

– Vi lyckades ladda om. Riktigt starkt av grabbarna att kunna genomföra matchen på det här viset. Mycket vilja i dag. Med tanke på förutsättningarna är det starkt, säger KIK-tränaren.