Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotsar all beskrivning

DT Nöje tvingas skapa ett helt nytt betyg för att matcha Nanne Grönvalls coverskiva.

Annons

"Rock". Älsklingsprojekt har vi alla. Nanne Grönvall har samlat sina rockfavoriter på denna coverskiva. Problemet är att ingen gjort henne uppmärksam på att uttrycket "kill your darlings" inte ska tolkas så bokstavligt. Ingen har heller talat om för henne vad rock egentligen går ut på.

Några ledtrådar i all välmening: Det är inte att låtsas sjunga med brittisk accent i Should I stay or should I go. Det är inte att göra förutsägbara karaokeversioner av Heaven's on fire. Det är inte att 2011 göra en cover på - och med - Clawfinger.

Kanske kunde någon i den yngre generationen Grönvall ha slagit näven i bordet? "Nä morsan, det här håller inte – det är bättre att du sätter på dig alvöronen och den lila peruken igen".

Hennes slakt av I wanna be sedated kommer att få Ramonesfans världen över att vilja bränna sina skinnjackor. Men det värsta är ändå att höra henne kväva glöden i Sham 69-klassikern If the kids are united med en alldeles för kort klänning. Man får bara inte göra så.

Jag gräver i minnets arkiv, men kan faktiskt inte påminna mig om att jag någonsin har hört en sämre skiva.