Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots stort renoveringsbehov – villa i Falun såld för 7,4 miljoner

På sensommaren i fjol såldes en villa med sjötomt intill Runn på Strandvägen i Falun. Utropspris: 4,9 miljoner, slutpris 7,4 miljoner kronor.
– Det var ett extremfall, konstaterar mäklaren Jonas Sjöström på Svensk Fastighetsförmedling.

Villan på 190 kvadratmeter är byggd 1912 och i mycket stort renoveringsbehov. Tomten är 883 kvadratmeter stor. Det exakta utropspriset var 4 950 000 kronor, och såldes för 7 400 000 kronor. En prisökning med 49,5 procent.

– Den här villan köpte man ju för lägets skull, säger Jonas Sjöström. Det är mycket jobb på huset där bland annat både grund, fasad och fönster måste bytas ut. En del spekulanter pratade till och med om att riva hela huset och bygga nytt.

Läs även: Villa i Dalarna såldes för 7,4 miljoner – se de senaste fastighetsaffärerna i din dalakommun

Hur kunde det bli så här, värderades villan för lågt?

– Ja det kan man ju fråga sig! Men även om bostadsmarknaden är het i Falun så var det här ett extremfall. Och sådana här lägen med sjötomt växer inte på träd. Vi hade ett jätteintresse och den här gången fanns också flera spekulanter med ekonomiska muskler.

Är trenden att priserna går upp mer än ni förväntar er?

– Ja, det är fler och fler objekt som drar iväg mer än man tror. Nu är efterfrågan högre än utbudet, så talar vi om prisökning står vi oss procentuellt bra i jämförelse med riket. Sedan har vi ett gynnsamt läge med de låga räntorna.

Läs även: Sjötomt, fjällstuga och hemmaspa – här är Dalarnas mest klickade fastigheter vecka 3