Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tror inte jag tänkte överhuvudtaget"

Madelene Vestin säger att hon inte visste vad länken som hon delade på facebook innehöll.
– Jag tror inte att jag tänkte över huvud taget. Jag är absolut inte rasist, säger hon.

– Jag tror inte att jag tänkte överhuvudtaget faktiskt, om jag ska vara ärlig. Det där var ju nån bild som jag fick upp på min facebook via någon grupp som kan länka till mig. Jag tror inte ens att jag kollade riktigt på den här bilden, utan jag satt bara och länkade lite saker vidare.

Vad tycker du om bilden?

– Jag tycker att den är hemsk, naturligtvis, om man sätter sig ner och börjar titta och analysera den. Den är ju fruktansvärd. Den är avskyvärd.

Hur tänker du kring att du delade bilden utan att ens titta på vad den innehöll?

– Ja, att jag nog ska börja kolla lite extra noga på vad jag delar för någonting. Och att jag kanske måste plocka bort vissa grupper på facebook som kan länka saker till mig som kanske inte är så lämpliga.

Håller du med om bildens innehåll?

– Absolut inte. Det har jag aldrig sagt att jag gör heller och den här bilden har jag heller inte kommenterat på något sätt. Jag har varken gillat bilden på min facebook eller kommenterat den överhuvudtaget.

Men du har ändå delat den?

– Jag har nog bara suttit med min telefon och delat lite allt möjligt som man brukar göra med allting som kommer upp och sen har väl bilden bara blivit delad. Jag har egentligen bara tryckt på en knapp, men det är inte någon på min facebook-sida som har kommenterat eller gillat bilden, utan man har knappt sett den här bilden. Jag hade nästan glömt bort att jag hade delat den. Jag kan ju dela lite allt möjligt som jag får upp på min facebook

Du kandiderar till fullmäktige, anser du själv att man som eventuell framtida folkvald ska länka material utan eftertanke?

– Nej, efter att jag råkade länka den här bilden kan jag rekommendera att det ska man absolut inte göra.

Du gjorde ändå ett aktivt val när du delade länken?

– Ja, utan eftertanke. Min tanke var inte på något vis att dela nazistiskt eller rasistiskt material.

Vad var din tanke då?

– Jag har faktiskt ingen aning.

Hur ser du på att distriktet nu ska utreda det här?

– Det tycker jag är bra. De får göra en utredning så får vi se vad de säger, och naturligtvis kommer jag ta till mig av det.