Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tronskifte på Autoform

/
  • Tronskifte. Bengt Sohlin kommer inom ett år att lämna över rodret till Sven Isaksson.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Bengt Sohlin har inom ett år nått den ärofyllda åldern av pension och redan nu har hans ersättare utsetts. Sven Isaksson heter han, plockad från de egna leden.

- Det har varit en fantastisk period att få vara med om. Från när vi började med en omsättning på tusenlappar till där vi är idag då det handlar om miljoner, säger Bengt och tillägger att det känns vemodigt att lämna men att han känner sig trygg med valet av Sven.

Sven har tidigare arbetat som utvecklingschef på företaget i 9 år och härstammar från Lima. Är utbildad civilingenjör och nu kommer han leda det näst största producerande företaget i kommunen. Det behövdes ingen lång betänketid för sven när förfrågan till slut kom.

- jag har väl haft det lite i tankarna innan och det fanns ingen tvekan när det väl kom, säger Sven.

Företaget som omsätter cirka 150 miljoner om året kommer nu till hösten att starta en ny produktion gällande kåpor till pick-up bilar och förutom det så investeras det bland annat i verkstaden för 20 miljoner för att hänga med i utvecklingen.

- Jag ser stora möjligheter i den här branschen och vi kommer främst att försöka stärka vår position inom de områden vi arbetar med nu. Sen kommer vi naturligtvis hela tiden sträva efter utveckling inom alla områden vi kan, säger Sven.

Mer läsning

Annons