Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollskog i nytt ljus

/

Trollskogen i Hundfjället handlar om upplevelseskidåkning och att locka barnfamiljer till skidanläggningen.
Därför riktas nu ljuset mot de annars så ljusskygga trollen i Trollskogen, som nu får besök av ung som gammal även kvällstid.

Annons

För många finns inget roligare än att åka skidor i naturliga raviner. Kantas de därtill av troll i alla dess former och färger så gör det skidåkningen än mer spännande. Trollskogens troll har tidigare försvunnit med dagsljuset, men nu får trollen hålla sig framme ytterligare några timmar.

– Vi har valt att ha våra upplysta backar öppna till 18.00 varje kväll, både när det gäller Lindvallen och Hundfjället/Tandådalen, berättar Fredrik Rydén som är eventansvarig för Skistar i Sälen.

I Tandådalen och Hundfjället turas backarna om att ha öppet till 18.00 och de kvällar det är Hundfjället som gäller, så får trollen vara synliga även kvällstid.

– Vi har investerat i en ny belyst nedfart samt satt upp 120 olikfärgade LED-lampor inne i Trollskogen. Allt i ett nytt kvällsåkningskoncept där vi inte längre erbjuder kvällskidåkning utan nu jobbar vi med nonstop-skidåkning, berättar Fredrik.

Mellan träden glider skidåkare genom raviner, över broar och genom trollens hus. LED-lampor skiftar färg och pulserar ljus så bara ljusspelet blir en ren åkupplevelse.

– Jag har åkt här på dagen, men det är ändå mer intressant nu i mörkret, säger Ailian Tolfsen-Simonsen,10 år från Norge.

– Syftet med den här satsningen är att den ska generera nya åkupplevelser, säger Fredrik Rydén.

Axel Holm från Lund är sex år och glider i hög fart igenom Trollskogen, varv efter varv.

– Det här är både kul och spännande, säger Axel och åker i från sin mamma, medan ljuset pulserar i olika färger och trollen visar sig bland träden.

Mer läsning

Annons