Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trixande med ägarförhållandet

Räcker det inte med en Peab-affär för att Falu kommun ska vakna och sluta att slösa med skattemedel? Genom sina glädjekalkyler och investeringshysteri sköter de styrande skattebetalarnas pengar på ett omdömeslöst sätt och nu försöker man dölja sitt handlande genom mera trixande.

Nuvarande ägarförhållanden och ansvarsfördelning har visat sig innebära vissa nackdelar i det praktiska arbetet med förberedelserna inför VM. Därför har, på initiativ från VM-bolagets styrelse, tagits fram förslag till förändringar av bolagsordning och aktieägareavtal för VM-bolaget.

Citatet hämtat från fullmäktigeprotokoll i juni 2012 och innebär att upphandling enligt LOU (lagen om offentlig upphandling) upphör att gälla för Skid-VM 2015 AB och för Beyond Skiing Fondation AB.

Grattis, alla skattebetalare! Ni ska stå för 65 procent av förlusten i bolagen dessutom ska ni vara med och köpa Skidförbundets fastighet, förmodligen till överpris.

Snögubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare