Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triathlon nyhet under Runndagarna

I helgen är det dags för sommarens upplaga av Runndagarna. Det händer mycket runt hela Runn. Ornäs triathlon är en av årets nyheter och Poker Runn väntas locka storpublik.

Annons

Nu i helgen är det full fart på och runt Runn. Runndagarna vill erbjuda något för alla åldrar och intressen.

En av årets nyheter är Ornäs triathlon. Som namnet antyder är det ett triathlon som går av stapeln i Ornäs, närmare bestämt vid Ornässtugan. Tävlingen arrangeras av Qwarnsvedens triathlonklubb och ska passa alla, såväl elittävlande som motionärer. Barn, ungdomar, vuxna och lag kan anmäla sig till söndagens triathlon.

– Förhoppningen är att Ornäs triathlon ska växa kommande år. Det finns bra förutsättningar för både de tävlande och publiken, säger Christian Van Dartel, projektledare för Runndagarna.

Det ska vara varmt i vattnet, så deltagarna borde inte behöva oroa sig för simturen trots den kyliga sommaren. Publiken kommer ha möjlighet att se de tävlande under stora delar av simningen, cyklingen och löpningen om publiken håller till runt Ornässtugan.

Hur många som besöker Runndagarna beror mycket på vädret.

– Men det brukar vara sol vecka 32, säger Christian Van Dartel.

Han berättar att de expanderar stadigt och nya evenemang har tillkommit varje år sedan starten 2002.

Traktorträffen på hembygdsgården i Torsång är tillbaka i år.

– Det är lika fränt för unga som gamla att se gamla traktorer på nära håll, säger Jonny Gustafsson från Torsångs hembygdsgård.

Det blir miniflottning på hembygdsgården, får den som vill se hur det gick till vid flottning förr i tiden. Kolbullar, en maträtt från förr, kommer också gå att köpa.

Hela 58 båtar är anmälda till lördagens publikmagnet, Poker Runn. Det är rekordmånga båtar.

– Vi har lite växtvärk och är trångbodda nu, säger Lars Karlsson, en av arrangörerna till Poker Runn.

Vid Strandvägen i Falun går starten.

– I Torsång finns mycket att se men där är båtarna ganska stillastående, berättar Lars Karlsson.

Vikabron är en populär utkiksplats för den som gillar fart och vill se båtarna gasa på.