Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triathleter bildar ny klubb

Tillsammans har kvartetten Karl-Johan Danielsson, Erik Strand, Emelie Gunnarsson och Christian Hedberg bildat Hedemora endurance club.

- Tidigare har vi varit med i föreningar och fått det mesta serverat. Nu vill vi själva arbeta ihop våra startavgifter, säger 25-åriga Karl-Johan Danielsson som sedan några år tillbaka är Hedemorabo, men fram till nu har tävlat för I2 IF Karlstad.

Hedemora endurance club har en egen välutrustad träningslokal med bland annat spinningcyklar, löpband och vikter.

Alla som är intresserade av motion är välkomna att bli medlem och träna i lokalen.

- Vi vill nå bredden samtidigt som vi inte gör någon hemlighet att vi har elitbiten i föreningen också, säger Karl-Johan Danielsson.

Han var själv nia på EM i långdistans i fjol.

- Jag siktar på topp fem i år. På längre sikt är målet att genomföra en Iron Man på Hawaii, säger K-J.

Erik Strand, 24, har en mängd SM-medaljer på meritlistan för Dalregementet. Nu har han flyttat till Hedemora och varit med i bildandet av den nya klubben.

- Jag tycker inte att jag har utvecklats som jag borde på slutet, så för mig blir det här en sorts nystart, säger Erik som tävlar i sprint och på olympisk distans.

Han hoppas kunna vara med och bidra till ett av klubbens mål i år som är fyra SM-guld.

Den enda tjejen i klubben är 22-åriga Emelie Gunnarsson, som är uppväxt i Hedemora. Hon hann bland annat med att vinna USM och JSM innan en ryggskada stoppade henne.

- Jag har inte kunnat tävla sedan sommaren 2008. I maj 2010 opererade jag in en diskprotes i ryggen och nu känner jag mig otroligt träningssugen. Jag har bara lite svårt att förstå att kroppen faktiskt fungerar igen, säger Emelie.

Christian Hedberg, 29, har en bakgrund som skiljer sig stort från sina klubbkompisar.

För fyra och ett halvt år sedan råkade han ut för en allvarlig klättringsolycka som gjorde att han förlamades från midjan och neråt.

- Då hamnade jag i den här, säger Christian och pekar på rullstolen.

Han har aldrig tidigare sysslat med triathlon, men spänner nu bågen och siktar på Paralympics i Rio 2016.

- Vi får se om jag når dit. Jag ska i alla fall göra ett försök, säger Christian som så sent som i fjol var med och vann ett inofficiellt VM-guld i rullstolsinnebandy.