Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Trevligt folk"-Patrik om DT:s sågning av hans bok: "Nu blir jag förbannad"

I första avsnittet av "Trevligt folk deluxe" letar Patrik Andersson i DT:s arkiv, tillsammans med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, fram en elva år gammal sågning av hans bok.

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

På torsdagen sändes det första avsnittet av tv-serieversionen av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons hyllade dokumentärfilm "Trevligt folk" om integrationsprojektet Somalia Bandy i Borlänge. I tv-seriens fem avsnitt ska tittarna få en djupare bild av projektets huvudpersoner, bland annat initiativtagare Patrik Andersson, som just nu vårdas på sjukhus efter en bilolycka som orsakades av akuta hjärtproblem.

I första avsnittet talar han med Filip och Fredrik om sin bok "Människor som lever tills dom dör" som släpptes för elva år sedan och bestod av hans samlade krönikor han skrivit för Annonsbladet. Men en recension av boken i DT verkar han haft svårt att släppa.

I avsnittet besöker de Borlänge Tidnings arkiv och läser ur recensionen som är sågning av hans bok.

"Boken är frustrerande att läsa. Han kan inta vilka ståndpunkter som helst för att några sidor senare leverera rakt motsatt hållning."

Läs hela recensionen av Patriks bok här.

När Patrik återkommer till recensionen blir han upprörd.

– Jag blir nästan mer förbannad nu än jag vart förra gången. Då tyckte jag att den hade ett syfte. De hade i alla fall skrivit om den. Nu blir jag förbannad, säger Patrik och skakar på huvudet.

Bakom recensionen står DT:s före detta kulturredaktör och nuvarande politiske redaktör Jens Runnberg.

– Det är en långlivad recension som dykt upp då och då genom åren. Det är både förläggare och författare som frågat efter den. Det tycks vara många som kommer ihåg den. Det är lite konstigt att en elva år gammal recension lever kvar i människors medvetande, säger Jens.

Är du förvånad att den dök upp i programmet?

– Nej, inte så förvånad. Det finns väl inget som ligger så nära en författares eller persons självbild, vem har inte drömt om att skriva en bok? Och för den bedriften ska man lyfta på hatten, men han var ingen gröngöling som skribent.

Läs också:

Filip Hammars känslosamma hyllning till "Trevligt Folk"-Patrik Andersson: "Vi älskar dig"

Hyllade Trevligt Folk-Patrik Andersson på sjukhus efter olycka

Nu debuterar Patrik