Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trettondagslopp i bister vinterkyla

INSÄNT

Trettondagsloppet kördes på Lugnets bandybana söndagen den 7 januari med 20 deltagare från 6-71 år.

Tolv av åkarna kom från Hagaströms SK i Gävle, Sveriges största och mest framgångsrika skridskoklubb på ungdomssidan, och åtta deltagare kom från hemmaklubben Dala Active Skaters.

Vädret var vintrigt med nio minusgrader, mulet och vindstilla men den kalla isen gjorde det något trögåkt.

De flesta resultaten var 2-2,5 sekunder från personbästa. Två åkare, den minsta av alla sexårige Olle Ryman från Grycksbo och falugrabben Sammi van Vliet elva år, slog personliga rekord.

Ungdomarna och några äldre extralöpare tävlade på distanser från 80-1000 meter. Hemmaåkarna Selma och Tilde Fondelius, Sammi van Vliet och Olle Ryman gjorde fina resultat i kylan och visade att de inte är långt efter de mer erfarna Gävleskrinnarna.

Sammi gick för första gången under en minut på 500 meter med sina 59,12 sekunder och sexårige Olle Ryman gjorde fina 14,64 på 80 meter. Åttaåriga Selma Fondelius åkte samma sträcka på 13,90 sekunder.

Arrangemanget löpte på bra och många klubbmedlemmar såg till att allt fungerade väl. Efter loppen delades medaljer ut till deltagande ungdomar.

Trettondagsloppet blev en fin förövning för Ungdoms-SM som kommer att arrangeras i Falun den 10-11 februari 2018.

Sven Olsson