Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trelleborg tog viktiga poäng mot BP

Annons

Ett tidigt baklängesmål och en målchansutvisad mittback. Sedan hade Brommapojkarna inget att sätta emot bottenrivalen Trelleborg.

Skåningarna vann med 3_0 (1_0) och kunde därmed lämna jumboplatsen.

Trelleborgs FF kom till Grimsta IP med fem raka förluster och regnigt Skåneväder i bagaget. Men motståndarna, Brommapojkarna, visade sig inte vara fullt lika skräckinjagande som deras senaste matchfacit gav sken av. Laget, som inför måndagskvällen hade tre raka utan förlust, visade sig vara svagare på det mesta.

Trelleborg koncentrerade sig på att försöka vända spelet snabbt och det visade sig vara en lyckosam taktik då Brommapojkarnas uppspel ofta fastnade i en stabilt spelande fyrbackslinje. Gästerna tog också ledningen i den femte matchminuten sedan yttermittfältaren Jonatan Berg kyligt fintat bort Mattias Asper efter att ha tagit vara på en retur.

Jonatan Berg var lysande på sin högerkant och skapade många chanser på egen hand. Efteråt fick han mycket beröm av sin tränare Conny Karlsson, som också rosade försvarsspelet.

Tränarkollegan i Brommapojkarna, Claes Eriksson, var inte lika generös med superlativen. Men ett tidigt underläge och en målchansutvisad Markus Karlsson _ som fick rött kort efter att ha rivit ner en sprintande Erik Sundin _ gjorde att han kunde acceptera förlusten.

Avgörandet kom ett par minuter in i den andra halvleken sedan Magnus Andersson dragit på ett långskott utanför straffområdet. Mattias Asper kunde inte hålla bollen, som styrdes i stolpen och i tumultet som följde rensade försvararen Pär Asp rakt på en framstormande Björn Westerblad och 2_0 var ett faktum.

I och med segern överlät Trelleborg jumboplatsen i serien till Örebro, som dock har en match mindre spelad. För Conny Karlsson gav segern en möjlighet att andas ut.

TT

Mer läsning

Annons