Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredjeplats för Dalatjejer i Robinson

Det blev Mirre som vann Robinson. På delad tredje plats slutade Dalahoppen Anna Lundh och Susanne Ritterdahl Söderblom.

Annons

I går tog Mirre eller Mariana Dehlin som hon egentligen heter, hem Robinson - revanschen i TV4. Ända in i sluttampen var dalahoppen Anna Lundh och Susanne Ritterdahl Söderblom med och tävlade om en plats i slutfinal. De slutade på en delade tredje plats efter att ha tävlat i olika hinderbanor mot "Robinson-Robban". Susanne föll på målsnöret när hon lyckades fastna under ett hinder.

– Vi skulle gräva oss under och jag missbedömde och fastnade. Jag kom ingenstans. Det var en mardröm. Hade jag inte fastnat så hade jag sprungit ikapp Robban som nu fick stå i final i stället, säger Susanne.

Susannes mamma och hela hennes släkt bakåt är från Sollerön där de fortfarande har hus och semestrar flera gånger om året. Susanne var med i Robinson 1998. Då blev hon utlottad och tog sig inte ens till final. Under de 14 år som gått sedan dess har hon fått tre barn och utbildar sig just nu på handelshögskolan i Göteborg. Att vara med en gång till i Robinson var en självklarhet. Hon berättar att det är en del som förändrats i programproduktionen sedan hon var med förra gången.

– Det är väldigt mycket bättre producerat men alla de bilder och klipp man visar kräver sin insats av deltagarna. Vi har fått ta om diskussioner, gå samma väg flera gånger för att de ska få med alla. Det blir inte lika mycket reality nu som förut. Men vad gäller mat är det lite tuffare. Man fick inga konserver, inga fisknät eller myggnät. Man fick väldigt mycket färre saker och på så vis tuffare.

Att lämna tävlingen ihop med Anna Lundh från Mora, hur kändes det?

– Det kändes jättebra att dela tredjeplats med Anna. Jag förbättrade mitt resultat från förra gången. Jag fick min revansch. Och vi sjöng en visa från Sollerön när vi traskade iväg arm i arm. Fast jag var fruktansvärt besviken för att jag fastande förstås.

Hur kändes det att Mirre vann?

– Hon förtjänar vinsten. Jag är jättejätteglad för hennes skull. Det var hennes tur. När jag var med -98 så jobbade jag på hennes salong som hudterapeut och vi är typ bästa vänner och umgås jättemycket. Det var jag som peppade henne att söka till Robinson första gången. Jag är jätteglad att hon var med nu också.